Autor:
Peeter Paaver

Sisseastumine

Geoloogia ja keskkonnatehnoloogia on erialad, milleta ei saaks kaasaegne maailm toimida. Selleks, et näiteks valmistada tuulegeneraatoreid ja kütuselemente ning elektriautode mootoreid, on vaja haruldasi muldmetalle, liitiumit on vaja elektriautode ja nutiseadmete akudesse ning fosforit väetiste tootmiseks.

Kõik need materjalid, ja veel paljud teisedki, tuleb kõigepealt setetest ja kivimitest üles leida. Selleks on vaja geolooge, kellel on teadmised Maa ehitusest ning selle arengust. Teisalt mõjutab tänapäevane maailm ja ennekõike seesama maavarade kaevandamine ja töötlemine meid ümbritsevat keskkonda. Sellega toimetulemiseks on vaja ringmajanduse põhimõtteid järgivaid säästvaid tehnoloogiaid, mille väljatöötamise ja arendamisega tegeleb tänapäeval keskkonnatehnoloogia.

TÜ geoloogia osakonnas on võimalik õppida kõigis kolmes õppeastmes.

Bakalaureuseõpe

Bakalaureuseõppes on geoloogia osakonnas võimalik õppida geoloogia ja keskkonnatehnoloogia õppekaval. Eriala jaguneb kaheks peaerialaks, mille vahel saavad tudengid valida 2. õppeaasta alguses, kui nad jätkavad kas geoloogia või keskkonnatehnoloogia suunal.   
 


Magistriõpe

Magistriõppes saab oma teadmisi täiendada kahel erialal: 


Doktoriõpe

Doktoriõppesse ootame doktorante kahele erialale: 

taimesein

Sel nädalavahetusel toimub 50. teoreetilise bioloogia kevadkool

Magistritööde kaitsmine geoloogia osakonnas 2024

Geoloogia osakonna magistritööde kaitsmine 2024